Waarom de Rechtswinkel Schiedam?

Rechtswinkels helpen u gratis bij juridische zaken, omdat zij geloven in de rechtstaat: iedereen behoort zijn recht te krijgen, ook wanneer men het uurloon van een advocaat niet kan betalen.team-386673_1280 Elke rechtswinkel in Nederland heeft een andere werkwijze: zo kunnen zij verschillen qua dienstverlening of qua samenstelling en grootte.
Daarom hierna een aantal redenen waarom wij, als medewerkers en bestuur, achter onze rechtswinkel staan en ervoor hebben gekozen om juist voor de Rechtswinkel Schiedam werkzaam te zijn.

1. Wij houden van een persoonlijk gesprek
Wij geven geen advies over de telefoon of per e-mail. Om u goed van dienst te kunnen zijn, willen wij de stukken waarover u een vraag hebt bekijken, ter voorkoming dat belangrijke punten over het hoofd worden gezien. Daarnaast vinden we het prettig om met u kennis te maken!

2. Wij zijn open-minded en divers
Onze studenten spreken naast Nederlands andere talen, hebben een grote algemene kennis en studeren aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en de Universiteit Leiden. Hierdoor leren wij van elkaar. Net zo divers als dat onze studenten zijn, nemen wij ook onze zaken in.

Of uw werkgever u nu ongevraagd heeft gefilmd, uw chihuahua-pup een erfelijke ziekte blijkt te hebben, uw vakantievlucht geannuleerd is, het toeristenvisum van uw familielid is afgewezen, u een onterechte parkeerboete hebt gekregen, uw foto’s zonder toestemming op internet gebruikt worden, uw bijzondere bijstand door de gemeente niet wordt toegekend, of, uw nieuwe koelkast werkt niet; wij pakken uw zaak op. Zo vergroten wij de kans dat we al kennis hebben over uw volgende vraag!

3. Wij geven niet enkel advies
Ondanks dat onze medewerkers kennis hebben van verschillende talen, culturen en studeren aan verschillende universiteiten, hebben wij in ieder geval één ding gemeen: we helpen mensen graag. Vaak vergen zaken meer dan alleen het geven van advies. Dan dient u een brief te schrijven, een bezwaar aan te tekenen of moet u zelfs aanwezig zijn bij zittingen van devolunteer-652383_1280 (1) gemeente, de huurcommissie of het kantongerecht!
Wij zullen u niet afschepen met een voorbeeldbrief of -bezwaar. Wij begrijpen dat het ingewikkeld is. Onze medewerkers geven waar het kan advies, schrijven uw brieven en bezwaar of staan u bij gedurende een zitting. Zo helpen wij u volwaardig en worden wij steeds betere juristen.

4. Wij hebben een uitstekende ligging
Doordat wij vlakbij station Schiedam Centrum gevestigd zijn hebben wij een ideale bereikbaarheid. Vanuit heel Rotterdam en omstreken zijn wij per metro, bus en tram bereikbaar. Ook per trein zijn wij op 5 min. afstand van Rotterdam Centraal Station, op 8 min.  van Delft en 15 min. van Den Haag. Dat is dus handig voor ons als student, maar ook voor u als cliënt!

5. Wij hebben integriteit en eerlijkheid hoog in het vaandel staan
Wekelijks krijgen wij cliënten met minder leuke vragen; over geweld, ondercuratelestelling, schulden etc. Dit hoort er voor ons bij en we zullen ook die vragen rustig beantwoorden. Alle medewerkers hebben een geheimhoudingsplicht, dus u kunt deze vragen gerust stellen.

Wij lopen alle juridische en niet-juridische mogelijkheden af en denken verder in uw belang. Toch kan het zo zijn dat een zaak, juridisch, geen kans van slagen heeft of dat wij uw zaak niet aankunnen, omdat het zeer specialistische kennis vereist bij bijvoorbeeld een strafzaak of een immigratieprocedure, dan zullen wij u dat eerlijk vertellen.
Wel kunnen we u dan weer helpen met het vinden van een advocaat en het minimaliseren van de kosten voor een advocaat. Zo is het mogelijk dat u niets hoeft te betalen, indien u een laag inkomen hebt.

Daarom kiezen wij ervoor om bij de Stichting Rechtswinkel Schiedam te werken. Deze werkwijze is tot nu toe, en dat is bijna 40 jaar, een groot succes gebleken in Schiedam en omstreken. Dit is eveneens de reden dat wij zowel veel sollicitanten als ook veel cliënten hebben. Ook u bent van harte welkom om bij ons langs te komen met uw vraag!

 

Kristel van der Horst, Voorzitter Stichting Rechtswinkel Schiedam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *