Rechtsgebieden

Arbeidsrecht
Onze medewerkers kunnen cliënten helpen bij problemen met de werkgever.
Hierbij kunt u denken aan advies bij een ontslag en het vorderen van loon.


Contractenrecht
Indien u een overeenkomst hebt met een ander kunnen er altijd problemen ontstaan.
Hierbij kunt u denken aan overeenkomsten met een bedrijf, zoals een koopovereenkomst van een televisie, of een overeenkomst met een persoon, zoals een afspraak om een vriend geld te lenen.
Onze medewerkers kunnen u advies geven over contracten, consumentenrecht en algemene voorwaarden. Indien nodig kunnen zij de wederpartij aanschrijven of een vordering namens u instellen.


Personen- en familierecht
De Rechtswinkel Schiedam kan u een advies geven over echtscheiding en de gevolgen hiervan. Bijvoorbeeld over de aansprakelijkheid van een hypotheek en de rol van een ouderschapsplan en een echtscheidingsconvenant. Verder kunnen we u helpen met vragen over erkenning, testamenten en erfenis.


Sociaal Zekerheidsrecht
Indien u vragen hebt over sociale regelingen, zoals ww-uitkering en bijzondere bijstand, dan kunnen onze medewerkers u een advies geven. Voor bijzondere bijstand schrijven wij eveneens bezwaar.


Huurrecht
Komt de huisbaas zijn verplichtingen niet na of wilt u uw huurovereenkomst opzeggen? Voor alle vragen die te maken hebben met de huur van een woonruimte kunnen onze medewerkers u van advies voorzien en indien mogelijk de andere partij aanschrijven.


Bestuursrecht
Bij de rechtswinkel behandelen we ook zaken die te maken hebben met de gemeente, provincie of overheid.  Indien u het niet eens bent met een beslissing van de gemeente, zoals bijvoorbeeld een parkeerboete, dan helpen wij u graag een oplossing te vinden. Indien gewenst maken wij voor u bezwaar.